جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای مشتق کاپوتو

دکتر سمیه نعمتی، دکتر یداله اردوخانی،
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در این مقاله، با استفاده از توابع کلاهی بهبود یافته به حل عددی دسته‌ای از مسائل کنترل بهینه کسری تأخیری می‌پردازیم. ابتدا به معرفی حساب کسری و توابع کلاهی بهبود یافته می‌پردازیم. انتگرال کسری از نوع ریمان-لیوویل و مشتق کسری از نوع کاپوتو در نظر گرفته می‌شوند. سپس، ماتریس عملیاتی انتگرال کسری، حاصل‌ضرب و ماتریس عملیاتی تأخیری برای بردار توابع پایه‌ای مورد نظر معرفی می‌شوند. برای حل مسئله کنترل بهینه، توابع موجود در مسئله با استفاده از توابع پایه‌ای تقریب زده می‌شوند. با استفاده از خواص توابع کلاهی بهبود یافته و ماتریس‌های عملیاتی معرفی شده، دستگاهی از معادلات جبری غیرخطی حاصل می‌شود. با حل دستگاه حاصل، ضرایب مجهول توابع وضعیت و ورودی کنترل تعیین شده و با جای‌گذاری این مقادیر، تقریبی از جواب مسئله حاصل می‌شود. در پایان، چند مثال عددی گوناگون از مسائل کنترل بهینه کسری تأخیری برای تأیید دقت و کارآیی روش پیشنهادی در نظر گرفته می‌شود.
دکتر پریسا رحیم خانی، دکتر یداله اردوخانی،
دوره ۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

در این مقاله، روشی عددی برای حل معادلات دیفرانسیل تأخیری  بیان می‌شود. هدف اصلی، معرفی تابع‌های تکه‌ای براساس تابع‌های تیلور کسری در محاسبات کسری است. هم‌چنین یک فرمول‌بندی کلی برای  ماتریس عملیاتی انتگرال کسری این توابع نتیجه گرفته می‌شود. این ماتریس با روش هم‌مکانی برای تبدیل حل این مسئله به حل یک دستگاه از معادلات جبری، استفاده می‌شود. مثال‌هایی برای نشان دادن کاربرد روش حاضر، آورده می‌شود.   
 


 
- رضا جلیلیان، - هومن عمادیفر،
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۴۰۱ )
چکیده

در این مقاله با استفاده از دو روش پیشنهادی، تقریبی به‌مراتب کاراتر نسبت به­ روش‌های عددی موجود برای دسترسی به جواب‌های عددی معادله ریکاتی کسری ارائه می­گردد. این تقریب برای جواب معادله ریکاتی کسری بر پایه استفاده از توابع اسپلاین نمائی پیشنهاد می­شود. سپس روابط سازگار اسپلاین نمائی به‌دست‌آمده و معادله دیفرانسیل ریکاتی کسری گسسته سازی می­گردد و براثر اجرای این عملیات ریاضی یک دستگاه جبری از معادلات به دست می­آید. به جهت بیان مزایای روش­های پیشنهادی در این مقاله تحلیل خطا و همگرایی نیز بر اساس این اسپلاین نمائی مورد بحث قرار می­گیرد. و نهایتاً هر دو روش پیشنهادی از مرتبه همگرایی دو برخوردار می­باشند. از اهم مزایای این روش­های پیشنهادی این است که این روش­ها نه‌تنها برای حل معادلات ریکاتی کسری، بلکه برای انواع معادلات کسری می­تواند مورد استفاده قرار بگیرد. برای نشان دادن کارایی این روش­ها، مثال­های عددی از نوع معادلات ریکاتی کسری به واسطه این روش­ها حل و نتایج به دست آمده را با نتایج سایر روش­های عددی موجود مقایسه و این ادعا ثابت می­گردد، که روش­های موصوف تقریب خوبی برای معادله دیفرانسیل ریکاتی کسری می­باشند.



صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش‌های ریاضی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Mathematical Researches

Designed & Developed by : Yektaweb