دوره 7، شماره 4 - ( زمستان 1400 )                   دوره 7 شماره 4 صفحات 828-811 | برگشت به فهرست نسخه ها

Salehi M, Shishebor Z, Zarezadeh S. The Reliability of Weighted k-out-of-n Systems with Randomized Components of Several Batches. mmr 2021; 7 (4) :811-828
صالحی مرضیه، شیشه بر زهره، زارع زاده سمیه. قابلیت اعتماد سیستم‌های ‎k از n‎ وزنی ‌با مؤلفه‌های تصادفی‌‌شده از چندین دسته. پژوهش های ریاضی. 1400; 7 (4) :811-828

1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز ، s.zarezadeh@shirazu.ac.ir
سیستم‌های k از n وزنی (به اختصار k/n وزنی)، از مهم‌ترین نوع ساختارهای افزونگی هستند. در این مقاله سیستم k/n وزنی با مؤلفه‌های وابسته در نظر گرفته شده است که در آن مؤلفه‌های سیستم از p دسته متمایز با طول عمرهای مختلف ‌ انتخاب می‌شوند. فرض بر این است که انتخاب مؤلفه‌های سیستم بر اساس یک بردار تصادفی M با بعد p-1 از میان p-1 دسته باشد در حالی که مؤلفه‌های باقی‌مانده نیز از آخرین دسته انتخاب می‌شوند. علاوه بر این فرض شده است که ساختار وابستگی مؤلفه‌ها توسط یک تابع مفصل تبادل‌پذیر مدل‌بندی می‌شود. تابع قابلیت اعتماد پویای سیستم در هر زمان به عنوان آمیخته‌ای از تابع قابلیت اعتماد سیستم‌های k/n وزنی با تعداد ثابتی از مؤلفه‌های p دسته، ضرب ‌در تابع جرم احتمال بردار M بیان می‌شود. برخی از مقایسه‌های تصادفی بین طول عمرهای دو سیستم k/n وزنی صورت گرفته است و نشان داده شده است هرگاه روش تصادفی انتخاب مؤلفه‌ها در دو سیستم از منظر ترتیب تصادفی معمولی مرتب شوند آن‌گاه، تحت شرایطی، طول عمر دو سیستم نیز مرتب می‌شوند.

نوع مطالعه: مقاله مستقل | موضوع مقاله: جریان شبکه- تحقیق عملکرد
دریافت: 1398/3/23 | ویرایش نهایی: 1401/8/24 | پذیرش: 1398/9/24 | انتشار: 1401/1/9 | انتشار الکترونیک: 1401/1/9