دوره 4، شماره 2 - ( پاییز و زمستان 1397 )                   دوره 4 شماره 2 صفحات 258-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nemati S, Ordokhani Y. Numerical Solution of Delay Fractional Optimal Control Problems using Modification of Hat Functions. mmr 2018; 4 (2) :241-258
نعمتی سمیه، اردوخانی یداله. حل عددی مسائل کنترل بهینه کسری تأخیری با استفاده از توابع کلاهی بهبود یافته. پژوهش های ریاضی. 1397; 4 (2) :241-258

1- دانشگاه مازندران، دانشکدۀ علوم ریاضی،گروه ریاضی، بابلسر، ایران ، s.nemati@umz.ac.ir
2- دانشگاه الزهرا، دانشکدۀ علوم ریاضی،گروه ریاضی، تهران، ایران
در این مقاله، با استفاده از توابع کلاهی بهبود یافته به حل عددی دسته‌ای از مسائل کنترل بهینه کسری تأخیری می‌پردازیم. ابتدا به معرفی حساب کسری و توابع کلاهی بهبود یافته می‌پردازیم. انتگرال کسری از نوع ریمان-لیوویل و مشتق کسری از نوع کاپوتو در نظر گرفته می‌شوند. سپس، ماتریس عملیاتی انتگرال کسری، حاصل‌ضرب و ماتریس عملیاتی تأخیری برای بردار توابع پایه‌ای مورد نظر معرفی می‌شوند. برای حل مسئله کنترل بهینه، توابع موجود در مسئله با استفاده از توابع پایه‌ای تقریب زده می‌شوند. با استفاده از خواص توابع کلاهی بهبود یافته و ماتریس‌های عملیاتی معرفی شده، دستگاهی از معادلات جبری غیرخطی حاصل می‌شود. با حل دستگاه حاصل، ضرایب مجهول توابع وضعیت و ورودی کنترل تعیین شده و با جای‌گذاری این مقادیر، تقریبی از جواب مسئله حاصل می‌شود. در پایان، چند مثال عددی گوناگون از مسائل کنترل بهینه کسری تأخیری برای تأیید دقت و کارآیی روش پیشنهادی در نظر گرفته می‌شود.
نوع مطالعه: مقاله مستقل | موضوع مقاله: جبر
دریافت: 1396/8/30 | ویرایش نهایی: 1397/10/24 | پذیرش: 1397/2/3 | انتشار: 1397/10/24 | انتشار الکترونیک: 1397/10/24