دوره 6، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   دوره 6 شماره 4 صفحات 520-509 | برگشت به فهرست نسخه ها

Afshari M, Tahmasbi S, Shadman S. Wavelet Covariance Matrix Structure and Bayesian-Wavelet Estimation of Autoregressive Process Parameters with Long-Term Memory. mmr 2020; 6 (4) :509-520
افشاری محمود، طهماسبی سعید، شادمان شبنم. ساختار ماتریس کوواریانس موجکی و برآورد بیزی-موجکی پارامترهای فرآیند خود بازگشتی با حافظۀ طولانی‌مدت. پژوهش های ریاضی. 1399; 6 (4) :509-520

1- دانشگاه خلیج‌فارس، دانشکدۀ مهندسی سیستم‌های هوشمند و علوم داده ، afshar@pgu.ac.ir
2- دانشگاه خلیج‌فارس، دانشکدۀ مهندسی سیستم‌های هوشمند و علوم داده
چکیده:   (2051 مشاهده)
در روند بررسی و شناخت جوامع آماری، تحلیل داده‌های به‌دست‌آمده از این جوامع، امری مهم و ضروری تلقی می‌شود. یکی از روش‌های مناسب در تحلیل داده‌ها، بررسی ساختاری تابع برازش شده به‌وسیلۀ این داده‌ها است. تبدیل موجک، یکی از ابزارهای بسیار قوی در تحلیل چنین توابع است و ساختار  ضرایب موجک  اهمیت خاصی دارد. در این مقاله، ضمن معرفی تبدیل موجک و فرآیند  خود برگشتی میانگین متحرک با حافظۀ طولانی‌مدت، ساختار ماتریس کوواریانس موجکی این فرآیند بررسی و سپس  پارامترهای این مدل به‌روش بیزی وبر پایه موجک‌ها برآورد می‌شوند.  در پایان با استفاده از شبیه‌سازی، عملکرد و کارایی برآورد پیشنهادی، در مقایسه با دو روش برآوردیابی دیگر ارزیابی می‌شود. نتایج نشان‌دهندۀ عملکرد خوب این روش هست.

نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی | موضوع مقاله: آمار
دریافت: 1397/1/30 | ویرایش نهایی: 1399/12/2 | پذیرش: 1398/5/26 | انتشار: 1399/11/10 | انتشار الکترونیک: 1399/11/10