دوره 8، شماره 3 - ( پاییز 1401 )                   دوره 8 شماره 3 صفحات 205-180 | برگشت به فهرست نسخه ها

Afshari M, Bazyari A, Karamikabir H. Wavelet Threshold Estimator of Semiparametric Regression Function with Correlated Errors. mmr 2022; 8 (3) :180-205
افشاری محمود، بازیاری ابوذر، کرمی کبیر حمید. برآوردگر آستانه موجک تابع رگرسیون نیمه‌پارامتری با خطاهای همبسته. پژوهش های ریاضی. 1401; 8 (3) :180-205

1- دانشگاه خلیج فارس بوشهر، گروه آمار ، afshar@pgu.ac.ir
2- دانشگاه خلیج فارس بوشهر، گروه آمار
آنالیز موجکی یکی از تکنیک‌های مفید در ریاضی است که در سال‌های اخیر در علم آمار بسیار مورد استفاده قرار گرفته شده است. در این مقاله، ضمن معرفی تبدیل موجک، برآورد آستانه موجک تابع رگرسیون نیمه‌پارامتری با خطاهای همبسته تعیین شده و سپس نرخ همگرایی برآوردگر محاسبه می‌شود. برای ارزیابی برآوردگر آستانه موجک، از دو تابع سینوسی و تابع بلوکی به عنوان توابع هدف استفاده خواهد شد و با استفاده از روش شبیه‌سازی، متوسط میانگین مربع خطا و مقدار انحراف معیار این برآوردگر با متوسط میانگین مربعات خطاها و مقادیر انحراف معیارهای بدست آمده با روش هسته‌ موجک مقایسه می‌شوند. همچنین برای ارزیابی روش ارائه شده، تابع رگرسیون نیمه‌پارامتری موجکی بر روی داده‌های مربوط به میزان رشد دندان برازش داده شده است.

نوع مطالعه: مقاله مستقل | موضوع مقاله: آمار
دریافت: 1397/11/29 | ویرایش نهایی: 1402/3/27 | پذیرش: 1399/9/1 | انتشار: 1401/9/29 | انتشار الکترونیک: 1401/9/29