دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   دوره 9 شماره 3 صفحات 110-94 | برگشت به فهرست نسخه ها

Etesami S K. Local meshless finite difference method based on radial basis functions for solution of electromagnetic waves scattering from an anisotropic infinite cylinder with arbitrary cross section. mmr 2023; 9 (3) :94-110
اعتصامی سید کمال. روش موضعی بدون شبکه تفاضل متناهی بر مبنای توابع پایه‌ای شعاعی برای حل مسأله پراکندگی امواج الکترومغناطیس از استوانه نامتناهی ناهمسانگرد با سطح مقطع دلخواه. پژوهش های ریاضی. 1402; 9 (3) :94-110

دانشگاه صنعتی مالک اشتر ، ete_home@yahoo.com

در این مقاله یک روش پیشرفته بدون شبکه برای بررسی مسأله پراکندگی امواج الکترومغناطیس از یک استوانه نامتناهی ناهمسانگرد با سطح مقطع دلخواه فرموله و اجرا شده است. مدل پراکندگی امواج ناهمسانگرد داخلی (درون پراکنده‌گر) و همسانگرد خارجی (بیرون پراکنده‌گر) به کمک روش بدون شبکه موضعی تفاضل متناهی مبتنی بر توابع پایه‌ای شعاعی (lr{(FD-RBF)} ) گسسته سازی شده‌است. جواب معادلات هلمهولتز ناهمسانگرد و معمولی درون و بیرون پراکنده‌گر به صورت ترکیب خطی از توابع چندربعی شعاعی تعمیم یافته تقریب زده شده‌اند. روش عددی ارائه شده، یک روش کارآمد برای مواجهه با چالش‌های پراکندگی امواج با هندسه‌های پیچیده و همچنین ناهمگونی محیط در مرز بین پراکنده‌گر و محیط خلأ است. برای تأیید دقت و کارایی این روش، در مثال‌های عددی سطح مقطع راداری چند پراکنده‌گر ناهمسانگرد با سطح مقطع متفاوت محاسبه و با جواب‌های حاصل از روش‌های تحلیلی مقایسه شده‌اند.

نوع مطالعه: مقاله مستقل | موضوع مقاله: ریاضی
دریافت: 1400/9/29 | ویرایش نهایی: 1402/11/30 | پذیرش: 1400/12/25 | انتشار: 1402/10/10 | انتشار الکترونیک: 1402/10/10