دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1401 )                   دوره 8 شماره 4 صفحات 136-120 | برگشت به فهرست نسخه ها

Shivanian E. Posynomial geometric programming problem subject to max–product fuzzy relation equations. mmr 2022; 8 (4) :120-136
شیوانیان الیاس، رضایی زهرا. مسأله برنامه ریزی هندسی چند جمله ای چند متغیره با قیود معادلات رابط فازی با ترکیب ماکسیمم-حاصلضرب. پژوهش های ریاضی. 1401; 8 (4) :120-136

1- دانشگاه بین المللی امام خمینی ، shivanian@sci.ikiu.ac.ir
2- دانشگاه بین المللی امام خمینی
این مقاله به بررسی دسته ای از مسائل برنامه‌ریزی هندسی چندجمله‌ای با تابع هدف کمینه سازی و مشروط بر اینکه دستگاه معادلات رابطه سازی آن ترکیب ماکسیمم-حاصلضرب باشد می پردازد ازآنجا که ناحیه شدنی غیر محدب است روش های برنامه ریزی ابتدایی کاربردی نیست. پس از معرفی و تعاریف اولیه، ویژگی‌های ناحیه شدنی و جوابهای بهینه بررسی می شود. جواب بهینه از یک جواب ماکسیمم شدنی و تعداد متناهی جوابهای مینیمال شدنی تشکیل می شود. تعدادی قاعده برای آسان تر پیدا کردن جواب بهینه و کاهیده شدن مسئله اصلی ارائه می گردد. یک الگوریتم برای به دست آوردن جواب و مقدار بهینه تابع هدف مسئله تغییر یافته با تابع هدف چند فازی (چندگانه) با استفاده از روش شاخه و کران و تکنیک معادلات رابطه سازی پیشنهاد می گردد. سرانجام برای توضیح مفهوم، یک مثال ارائه می شود.
نوع مطالعه: مقاله مستقل | موضوع مقاله: ریاضی
دریافت: 1397/12/3 | ویرایش نهایی: 1402/3/27 | پذیرش: 1400/2/1 | انتشار: 1401/10/10 | انتشار الکترونیک: 1401/10/10