دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1402 )                   دوره 9 شماره 3 صفحات 74-56 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousefzadeh H R, cheshomi Z, Heydari A. Assignment of multi-Depot robots with an integrated fuzzy approach. mmr 2023; 9 (3) :56-74
یوسف زاده حمیدرضا، چشمی زهراسادات، حیدری عقیله. تخصیص ربات‌های چند ایستگاهی با رویکرد تلفیقی فازی. پژوهش های ریاضی. 1402; 9 (3) :56-74

1- دانشگاه پیام نور ، usefzadeh.math@pnu.ac.ir
2- دانشگاه پیام نور

در این مقاله با استفاده از یک رویکرد تلفیقی فازی به حل مساله فروشندگان دوره‌گرد چند ایستگاهی به عنوان یک مساله بهینه‌سازی دوهدفه می‌پردازیم. این رویکرد، با تعریف مفهوم جدید چیره‌گی فازی، به هر یک از بردارهای توابع هدف مساله، یک درجه نزدیکی گوسی متناظر می‌کند که بر اساس آن امکان رتبه‌بندی و در نتیجه مقایسه جواب‌های پارتو در یک مساله بهینه‌سازی چندهدفه فراهم می‌شود. به عبارت دقیق‌تر، با استفاده از این رویکرد، مساله بهینه‌سازی چندهدفه را می‌توان به صورت یک مساله بهینه‌سازی تک‌هدفه در نظر گرفت. در این مقاله با تلفیق مفهوم چیره‌گی فازی و یک الگوریتم فراابتکاری مانند شبیه‌سازی تبریدی حل مساله فروشندگان دوره‌گرد چند ایستگاهی را مورد مطالعه قرار می‌دهیم. برای این منظور، با انجام شبیه‌سازی‌های مختلف، عملکرد این رویکرد پیشنهادی را ارزیابی می‌کنیم. نتایج عددی حاکی از تأثیر این رویکرد در بهبود کیفیت جواب‌ها و همچنین کاهش زمان محاسباتی حل مساله می‌باشد.

نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی | موضوع مقاله: ریاضی
دریافت: 1399/7/20 | ویرایش نهایی: 1402/11/30 | پذیرش: 1400/4/26 | انتشار: 1402/10/10 | انتشار الکترونیک: 1402/10/10