دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   دوره 7 شماره 1 صفحات 176-165 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yousofzadeh M. Universal Central Extension of the Tensor Algebra of a Lie Superalgebra and a Commutative Associative Algebra. mmr 2021; 7 (1) :165-176
یوسف‌زاده ملیحه. توسیع مرکزی جامع برای سوپرجبر لی حاصل از ضرب تانسوری یک جبر شرکت‌پذیر جابه‌جایی و یک سوچرجبر لی. پژوهش های ریاضی. 1400; 7 (1) :165-176

دانشگاه اصفهان، گروه ریاضی ، ma.yousofzadeh@ipm.ir
  بررسی نمایش‌های توسیع‌های مرکزی سوپرجبرهای لی به‌علت کاربردشان در بررسی رفتار سیستم‌های فیزیکی همواره مورد علاقۀ ریاضی‌دانان و هم‌چنین فیزیک‌دانان بوده است. در این راستا دست‌یابی به توسیع‌های مرکزی سوپرجبرهای لی بسیار مهم است و اولین سوال در این زمینه، یافتن توسیع‌های مرکزی جامع برای سوپرجبرهای لی است. بررسی توسیع مرکزی جامع جبرهای ، به‌ازای یک جبر شرکت‌پذیر جابه‌جایی یک‌دار  و یک جبر لی با بعد متناهی ساده ، در سال 1984 انجام گرفت. پس از آن در سال2011، توسیع مرکزی جامع برای ، برای حالتی که  یک سوپرجبر لی بعد متناهی کلاسیک پایه‌ای است، بررسی شد. در این مقاله توسیع مرکزی جامع را برای کلاسی از سوپرجبرهای به فرم  بررسی می‌کنیم؛ این کلاس، (سوپر)جبرهایی که در بالا به آن اشاره شد را در بر دارد. روش به‌کار گرفته شده در این مقاله، کاملاً متفاوت از روش‌های قبلی است و به‌علاوه نتایج آن‌ها را پوشش می‌دهد.
نوع مطالعه: علمی پژوهشی بنیادی | موضوع مقاله: جبر
دریافت: 1397/5/21 | ویرایش نهایی: 1400/3/3 | پذیرش: 1398/3/8 | انتشار: 1400/3/10 | انتشار الکترونیک: 1400/3/10