دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   دوره 7 شماره 1 صفحات 132-127 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taherifar A. On lattice of Basic Z-Ideals. mmr 2021; 7 (1) :127-132
طاهری فر علی. شبکۀ z-ایده‌آل‌های پایه‌ای. پژوهش های ریاضی. 1400; 7 (1) :127-132

دانشگاه یاسوج، دانشکدۀ علوم پایه، گروه ریاضی ، ataherifar@yu.ac.ir
برای f-حلقۀ R با خاصیت معکوس کران‌دار، ابتدا  نشان می‌دهیم ، مجموعۀ z-ایده‌آل‌های پایه‌ای R، همرا با رابطۀ جزئا مرتب شدۀ شمول، شبکه کران‌دار و شرکت‌پذیر است. هم‌چنین وقتی f-حلقۀ R یک حلقۀ نیم‌اولیه است، ، مجموعۀ -ایده‌آل‌های پایه‌ای R، همرا با رابطۀ جزئا مرتب شدۀ شمول، شبکه کران‌دار و شرکت‌پذیر است. سپس برای f-حلقۀ R با خاصیت معکوس کرا‌‌‌ن‌دار، ثابت کرده‌ایم  شبکۀ متمم‌دار است و R حلقۀ نیم‌اولیه است اگر و تنها اگر R حلقۀ منظم باشد اگر و تنها اگر  شبکۀ متمم‌دار و R حلقۀ کاهش‌یافته باشد اگر و تنها اگر عناصر پایه‌ای برای مجموعه‌های بسته در فضای توپولوژی  باز هستند و R حلقۀ نیم‌اولیه است اگر و تنها اگر عناصر پایه‌ای برای مجموعه‌های بسته در فضای توپولوژی  باز هستند و R  حلقۀ کاهش‌ یافته است. به‌عنوان یک نتیجه، هنگامی‌که  (حلقۀ توابع پیوسته) در نظر بگیریم. داریم،   شبکۀ متمم‌دار است اگر و تنها اگر   شبکۀ متمم‌دار است اگر و تنها اگر  یک -فضا باشد.

نوع مطالعه: مقاله مستقل | موضوع مقاله: جبر
دریافت: 1398/3/18 | ویرایش نهایی: 1400/3/3 | پذیرش: 1398/7/23 | انتشار: 1400/3/10 | انتشار الکترونیک: 1400/3/10