دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1400 )                   دوره 7 شماره 1 صفحات 110-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sahami A, Rostami M, Essmaili M, Rahmani A. Biflatness of Abstract Segal Algebras Based on Characters. mmr 2021; 7 (1) :101-110
سهامی امیر، رستمی مهدی، اسمعیلی مرتضی، رحمانی ارسلان. دوتختی بودن جبرهای سگال مجرد بر پایۀ مشخصه‌ها. پژوهش های ریاضی. 1400; 7 (1) :101-110

1- دانشگاه ایلام، دانشکدۀ علوم پایه، گروه ریاضی
2- دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشکدۀ علوم ریاضی و کامپیوتر ، mross@aut.ac.ir
3- دانشگاه خوارزمی، دانشکدۀ علوم ریاضی و کامپیوتر
4- دانشگاه کردستان، دانشکدۀ علوم پایه، گروه ریاضی
در این مقاله به بررسی و مطالعۀ مفهوم -دوتختی چپ برای جبرهای سگال مجرد می‌پردازیم که در آن   یک مشخصه روی جبر باناخ است. به‌طور دقیق‌تر، یک شرط لازم و کافی برای -دوتختی چپ جبرهای سگال مجرد مجهز به یکه تقریبی چپ را ارائه می‌دهیم. به‌‌عنوان یک نتیجه نشان می‌دهیم که  اگر ‌ یک جبر سگال دلخواه روی گروه توپولو‌ژیک فشرده موضعی  و  یک مشخصه باشد، آن‌گاه  یک جبر باناخ -دوتختی چپ است اگر و تنها اگر  یک گروه میانگین‌پذیر باشد. در واقع، این نتیجه می‌تواند به‌عنوان تعمیمی از ]4، قضیۀ 4. 3[ در نظر گرفته شود. علاوه‌براین، به بررسی ارتباط بین -دوتختی چپ با مفهوم -میانگین‌پذیری درونی جبرهای باناخ پرداخته و نشان می‌دهیم اگر  یک جبر باناخ -میانگین‌پذیر درونی باشد، آن‌گاه مفاهیم -دوتختی چپ و -میانگین‌پذیری چپ معادل هستند.
نوع مطالعه: مقاله مستقل | موضوع مقاله: جبر
دریافت: 1398/12/13 | ویرایش نهایی: 1400/3/3 | پذیرش: 1399/9/3 | انتشار: 1400/3/10 | انتشار الکترونیک: 1400/3/10